DON’T BE A BORE – JOIN THE OUTDOOR!

[dit is een blog geschreven voor sportschool Bodytime te Amsterdam]

Buiten sporten betekent eigenlijk ronddollen in één grote speeltuin. Althans, zo zien wij dat bij Bodytime. Een optimale prikkeling van al je zintuigen én motorische vaardigheden. Anderhalf uur lang, mét korte rustpauzes. Vondelpark, Rembrandtpark, of kriskras door de wijken: Waar zal de tocht je brengen? Verrassing van de trainer..

Lentéééh !

Voor de liefhebber van outdoor trainen is Amsterdam een sportief walhalla. Een bijna vergeten gegeven tijdens de gure wintermaanden. Maar sinds een paar dagen hangt de onmiskenbare summer-is-coming-buzz weer in de lucht: Tijd om je stoffige vacht uit te schudden en.. naar buiten! Als een roedel jonge honden vertrekken vanuit het warme nest aan de Van Lennepkade, het sportieve avontuur tegemoet. Voel de frisse lentelucht door je longen stromen, ruik de bloesem, hoor je voetstappen in cadans met je ademhaling en zie de natuur uit haar winterslaap ontwaken. Whooot!

Huilebalk!?
Mocht je ondanks deze mooie woorden nu denken: “Bah ik wil niet hardlopen”, dan verwijzen we je graag naar de volgende gevleugelde woorden van Bodytimer Kees (wie kent ‘m niet):

“Kom eens wat vaker naar de buitentrainingen! Die zijn echt te gek en het is heus niet zoveel rennen als jullie denken, stelletje huilebalken!”

En zo is het maar net.

Het rennen dient tijdens de training vooral om van A naar B te komen. Wat we bij locatie A en B (en C en D…) doen? Oldskool Bodytimen natuurlijk! Parkbankjes, trappen, muurtjes, boomstronken, voetbaldoelen, wegmarkeringen, fietsbanden: wie goed kijkt (en dat doen we) ziet dat Amsterdam één grote outdoor gym is. Vertrouw maar op de creativiteit van onze trainers.

Nog meer redenen?!
Hieronder nog een paar redenen waarom jouw lichaam en geest blij worden van trainen in de buitenlucht. Want buiten zijn is niet alleen leuk, het is ook gewoon heel gezond. Zélfs in de stad Amsterdam.

• Mensen die veel buiten bezig zijn en buiten bewegen, bouwen een betere weerstand op dan mensen die veel binnen zitten.
• Buiten sporten is goed voor je humeur. Dat komt omdat je meer endorfine aanmaakt als je actief buiten beweegt. En van endorfines worden we blij!
• Buiten kun je allerlei weersomstandigheden, en obstakels en ondergronden tegenkomen. De afwisseling zet je reactievermogen op scherp en je zintuigen worden optimaal geprikkeld en benut.
• Omgeven zijn door natuur en buitenlucht maakt je hoofd leeg en zorgt voor een ontspannen gevoel en stressvermindering. De beste voorbereiding op je weekend dus.
• Veel mensen kampen met een vitamine D tekort. Het lichaam maakt vitamine D aan bij blootstelling aan zonlicht. Twee vliegen in een klap dus, mits je buiten sport.
• Wat nou huilebalk? Show ‘em what you got! 😉

De volgende outdoor training is op zaterdag 6 mei van 10.30-12.00 uur. Na afloop staat er in de studio een gezonde lunch voor je klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s