IT’S FOOD TIME!

[dit is een blog geschreven voor sportschool Bodytime te Amsterdam]

Zoals jullie weten kun je dagelijks bij Bodytime terecht voor overheerlijke én gezonde maaltijden en soepen, bereid door chef Jeroen. De hoogste tijd om deze kleine grote man eens onder de loep te leggen want hallo, waar heeft hij in godsnaam zo leren koken??

Chef Jeroen!

“The journey of a thousand miles begins with one step”
Deze quote van Lao Tzu was in het jaar 1997 op Jeroen van toepassing want toen mocht hij zich nog afwasser noemen bij een restaurant in Naarden-Vesting.
Die lui hadden hun ogen klaarblijkelijk niet in hun broekzak zitten, want al snel na zijn aanstelling promoveerde hij tot leerling kok. Tijdens de 4-jarige opleiding tot zelfstandig kok die hij in die periode volgde, liep hij stage bij diverse restaurants in het hogere segment.

Na het succesvol afronden van de studie kon hij gelijk aan de slag als souschef in het restaurant van een voormalige collega. Het betrof een Frans restaurant met internationale invloeden. Een drukke zaak die als een trein liep, waar Jeroen in vijf jaar een hoop kennis en ervaring opdeed. Alles werd from scratch gemaakt, van het deeg voor de smeuïge ravioli tot de luxe bonbons voor bij de koffie.

Daarna volgde opnieuw een periode van vijf jaar als sous chef, deze keer bij sterrenrestaurant “Soigne” in Bussum. Onder de bezielende leiding van niemand minder dan de oud-sous chef van Ron Blaauw groeide en verdiepte Jeroens kennis over alles wat haute cuisine mag heten.

Range rovers & gegrilde groentelasagna
Na deze vijf jaar was het wederom tijd voor verandering. De poepsjieke traiteur/brasserie “Zuijderhoudt” was de volgende stop. Zoals de naam al doet vermoeden wederom in het Gooi, deze keer Laren. Jeroen ging hier in september 2011 aan de slag en deze baan markeerde tevens een keerpunt in zijn carrière. Hoewel deze bistro/traiteur nogal van de bourgondische slag was, merkte Jeroen namelijk op dat de dames die met hun range rovers voorreden steeds vaker vroegen om verantwoorde alternatieven.

De fameuze groentelasagna

Koolhydraatarm, suikervrij: alles voor de slanke lijn. De klant is koning en omdat sport en fitness altijd al een grote rol speelde in Jeroen’s leven, was de volgende stap als een bal voor open doel:  in no-time kon je bij “Zuijderhoudt” naast de confit de canard met cognac roomsaus ook prima terecht voor de meeste overheerlijke maar tegelijkertijd verantwoorde happen. Dit concept liep natuurlijk als een malle; de gegrilde groentelasagna met krokante pesto was niet aan te slepen.

A family affair
In 2009 bevond Jeroen B. zich op een dag op een verjaardagfeestje. Toevallig liep hij daar Jeroen van Hillegondsberg  tegen het lijf.

Ok, niet geheel toevallig want Jeroen B. had destijds verkering met de oudste zus van Jeroen van H. En laat de jarige job die dag nou nét de jongere zus van Jeroen v H. geweest zijn. Inmiddels is Jeroen B. getrouwd met de zus en hebben zij samen 2 kids én een hond. Einde familierelaties intermezzo.

Tijdens deze eerste ontmoeting bleek al gauw dat de Jeroens een hoop gemeen hebben: namelijk passie voor beweging en voeding met als doel: een energiek, fit en vaardig lichaam en dito geest. En wat is er dan leuker dan anderen faciliteren, inspireren en ondersteunen bij het behalen van deze idealen? Bodytime bestond destijds al, maar met de komst van Jeroen B.’s kookkunsten werd het plaatje compleet.

Kom je langs bij Bodytime? 🙂

The future is tasty
De mannen zijn momenteel erg druk met de (door)ontwikkeling van Bodytime en van Foodtime.nl. Over dat laatste horen jullie spoedig meer..

Jeroen kookt momenteel 1 x per week een sportgerecht (a 8,50 euro p/stuk met strippenkaart) én een soep (a 4 euro p/stuk). Die staan kakelvers, puur en smaakvol NU op je te wachten in de koelkast van de studio.  Je kunt er zo eentje meenemen bij je volgende bezoek aan Bodytime. Wat de maaltijd en soep van de week zijn, wordt elke maandag aangekondigd via de virtuagym app. Ook staan er vanaf nu exemplaren ten toon in de vitrine bij Bodytime: what you see is what you get. Je krijgt al dit lekkers mee in een mooi afsluit- en recyclebaar bakje die je thuis in een handomdraai kunt opwarmen.  De perfecte balans van lekker, gezond én snel.

De maaltijd van deze week is de hierboven genoemde befaamde gegrilde groentelasagna. De soep van de week is tomaten met chorizo. Meepakken dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s